Duinfeest Hidrellez geslaagd!

Afgelopen zondag werden natuur en cultuur verenigd tijdens Duinfeest Hidrellez in Kaatsheuvel. Bezoekers genoten tijdens dit eendaags natuurfestival van culinaire specialiteiten, interessante natuurwandelingen en dansoptredens van verschillende multiculturele groepen. De diversiteit aan culturen op de internationale markt maakte het festival tot een kleurrijk geheel.

Tijdens de officiële opening hielden burgemeester Luijendijk van Loon op Zand, de Turkse ambassadrice en directeuren van de organisatie een toespraak. Hierna zongen meisjes uit Thracië bij de lapjesboom en kregen bezoekers de kans om hun wens in de boom te hangen.
De jongste bezoekers vermaakten zich met duinspelen, sprongen hoog de lucht in op het springkussen of lieten zich schminken als konijn, vlinder of een ander dier. In de middag scheen de zon en iedereen genoot op zijn manier van de dag.

Binnenkort verschijnt op deze website een uitgebreid verslag met beeldmateriaal.

Achtergrondinformatie

Duinfeest Hidrellez werd georganiseerd door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen in samenwerking met IVN Consulentschap Brabant, TEMA NL, Natuurmonumenten en recreatiepark 'Het Genieten'. Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met IVN Consulentschap Brabant via (0411) 61 41 11 of via consulentschap.brabant@ivn.nl


 

print