Informatiemiddag 'Samen de Natuur in' 21 januari 2012

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen organiseert onder de noemer 'Samen de natuur in' activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking die de natuur in willen. In maart 2012 wordt weer gestart met een nieuwe natuurcursus. Belangstellenden zijn welkom op de informatiemiddag bij Manege van Loon op zaterdag 21 januari 2012 van 14 tot 16 uur.

´Samen de Natuur In´ voorziet in de behoefte van mensen met een verstandelijke beperking. In tien cursuslessen worden belangrijke aspecten van de natuur belicht, zoals bijvoorbeeld: water, bomen en dieren. Elke les duurt drie uur. Volgens een vast stramien wordt het onderwerp behandeld tijdens een kringgesprek bij een thematafel, een wandeling met opdrachten en een film.

De bijeenkomsten vinden plaats in en rond Manege Van Loon in Loon op Zand. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren gidsen van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Iedere cursist krijgt een cursusboek met eenvoudige tekst, foto's, pictogrammen en tekeningen. Daarin wordt vaak enthousiast huiswerk gemaakt, gekleurd en geschreven. Na een succesvolle cursus volgt natuurlijk het diploma. De natuurcursus start in maart 2012. De 10 lessen vinden maandelijks plaats op een zaterdagmiddag van 13 tot 16 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de informatiemiddag bij  Manege van Loon:

Zaterdag 21 januari 2012
van 14 tot 16 uur
Manage Van Loon
Kloosterstraat 119
Loon op Zand

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator Jan van den Bersselaar via 06-10073801.of sdni.ldd@gmail.com

print