Start natuurcursus voor mensen met verstandelijke beperking

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen organiseert onder de noemer 'Samen de natuur in' activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking die de natuur in willen. Op zaterdag 25 februari start een nieuwe natuurcursus van tien bijeenkomsten. Meld je nu aan!

Samen de Natuur In voorziet in de behoefte van mensen met een verstandelijke beperking. In tien cursuslessen worden belangrijke aspecten van de natuur belicht, zoals water, bomen en dieren. Elke les duurt drie uur. De lessen vinden maandelijks plaats op een zaterdagmiddag van 13 tot 16 uur. Volgens een vast stramien wordt het onderwerp behandeld tijdens een kringgesprek bij een thematafel, een wandeling met opdrachten en een film.

De bijeenkomsten vinden plaats in en rond Manege Van Loon in Loon op Zand. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren gidsen van het nationaal park. Iedere cursist krijgt een cursusboek met eenvoudige tekst, foto's, pictogrammen en tekeningen. Daarin wordt enthousiast huiswerk gemaakt, gekleurd en geschreven. Na een succesvolle cursus volgt natuurlijk het diploma. Een spannend en vrolijk moment voor cursisten.

Wil je graag mee doen aan de cursus? Ken je wellicht iemand die dat graag zou willen? Neem dan voor meer informatie over de cursus en deelname contact op met de coördinator Jan van den Bersselaar (sdni.ldd@gmail.com) of met met IVN Consulentschap Brabant (consulentschap.brabant@ivn.nl of 0411-614111).

print