Binnenkomst

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een groot gebied met vele verschillende toegangspoorten en -wegen. In tegenstelling tot de meeste andere nationale parken heeft dit park geen bezoekerscentrum.

Om bezoekers en recreanten in het park toch te kunnen informeren, is veel informatiemateriaal bij de toegangspoorten verkrijgbaar. Daarnaast staat in het park bij de meeste ingangen een informatiepaneel met daarop een kaart van het gebied met wandelroutes en informatie over het park. Ook de speciaal opgeleide Gastheren wijzen hun bezoekers de weg.

Folders en wandelroutes 

Bij de toegangspoorten zijn algemene folders met wandelroutes verkrijbaar. Ook de jaarlijkse Natuur- en Recreatiekrant met een overzicht van activiteiten en leuke wetenswaardigheden ligt daar. Op drukke zondagen staat er regelmatig een informatiekraam bij Uitspanning de Rustende Jager of landgoed Bosch en Duin.

Speurtochten 

Op enkele plekken kunt u speurtochten kopen, waarmee u op een spannende manier met kinderen een leuke tocht kunt maken. Er is een speurspel voor gezinnen en een spel voor groepen met kinderen. De speurtochten zijn te koop bij Uitspanning de Rustende Jager, Brasserie het Genieten, café de Roestelberg, Landgoed Bosch en Duin en Herberg de Drie Linden.

print